YARIŞMA  |RESİM |

YARIŞMA |RESİM | "CUMHURİYET" KONULU RESİM YARIŞMASI

Kartepe Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  "CUMHURİYET" konulu resim yarışması düzenlenecektir.

22.09.2021 550

Konu:

-        Cumhuriyetin ve Demokrasinin Önemi,

-        Milli Mücadele Ruhu,

-        Vatan ve Bayrak Sevgisi

-        Gençlerin Atatürk ve Cumhuriyet Sevgisi"

Amaç:

-        Öğrencilerimize Vatan, Millet sevgisi aşılamak,

-        Öğrencilerimizde Cumhuriyet ve Demokrasi Bilinci geliştirmek

-        Milli birlik ve beraberlik duygusu kazandırmak.

-        Yeteneklerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek ve onların fark edilmesini sağlamak.

RESİM YARIŞMASI KATILIM KOŞULLARI

1-      Yarışma İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ arasında yapılacaktır.

2-      Yarışmaya katılacak eserlerde teknik serbesttir.

3-      Resim dalında teslim edilen eserlerin boyutlarının kısa kenarı 35 cm, uzun kenarı 50 cm olmalıdır.

4-      Eserin arkasına yarışmacının adı-soyadı ve okul bilgisi yazılı olduğu form yapıştırılarak teslim edilmesi gereklidir. Resimler okulda komisyon tarafından değerlendirilip kâğıdın arkasına komisyonun imzaları alınacaktır.

5-      Alıntı olmayıp tamamen özgün eserlerin olmasına dikkat edilecektir. (Bu konudaki sorumluluk tamamen ilgili okul komisyonuna aittir.)

YARIŞMA TAKVİMİ:

17 Ekim 2021: Yarışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okullara duyurulması.

20 Ekim 2021: Okul müdürlüklerinin öğrencilerin eserlerini bir dosya içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edilmesi.

21 Ekim 2021: Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyon marifetiyle eserlerin değerlendirilmesi.

Ödül Töreni: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni

Değerlendirme Kurulu,  kendi kategorilerinde ilk üç dereceye giren eserlerle mansiyon alan eserleri belirleyerek, derece alan eserleri ödüllendirecektir.