OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

                Okulumuz 1938 yılında Hasanpaşa ve Hacı İbrahim Mahalleleri'nin bulunduğu yerde Portakal Hafız lakaplı Rüştü Bey'in çiftliği bulunuyordu. Yaşlılardan edinilen bilgiye göre bu kuruluş 300 yıl öncesine dayanır.

07.10.2021 418

            Zamanla Rüştü Bey bankaya borçlanır. Ziraat Bankası araziye el koyar. Daha sonra çiftlikte çalışan kişiler araziyi satın alırlar. Daha önce Musa Kethuda olan köyün adı banka tarafından yapılan satış sonrasında çiftlik adını alır. 1980 yılında bu bölgede bulunan köyler birleşerek Uzunçiftlik Belediyesi'ni oluştururlar. Belediye olduktan sonra köy Hasanpaşa ve Hacı İbrahim olarak iki mahalleye ayrılır. Okulumuz Hasanpaşa Mahallesi sınırları içinde yapıldığından; okulunu adı Hasanpaşa İlkokulu olarak belirlenmiştir. Daha sonra Hasanpaşa İlköğretim Okulu adını almıştır.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim sisteminden dolayı okulumuz Hasanpaşa İlkokulu ve Hasanpaşa Ortaokulu olarak ikiye ayrılmıştır. Bina yetersizliğinden dolayı her iki okulda aynı bina içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmüştür. Bu durum 2020/2021 eğitim öğretim yılının başına kadar devam etmiştir. Bu tarihten sonra ortaokul bölümü yeni binasına taşınmıştır. Okulumuz "Hasanpaşa İlkokulu" olarak aynı binada eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuzun temel amacı; empati kurabilen, çok yönlü düşünebilen, sorunlara çözümler üretebilen, yaratıcı ve yansıtıcı düşünen, eleştirel bakış açısına sahip, analiz yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirmektir.  

Bildiğimiz bir şey var ki, her bireyin öğrenme şekli faklıdır. Yani öğrenme şekli kişiden kişiye değişir. Herkesin öğrenme türü, şekli, hızı ve kapasitesi farklıdır. Bu nedenle her birey sonunda öğrenir. Bigiyi olduğu gibi aktarmak yerine bilgiyi kullanan, geliştiren ve çeşitli alanlarda ihtiyaçları karşılamak için işleyen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Kısaca öğretmek değil; öğrenmeyi öğrenen, bilgiyi doğru yerde arayıp doğru yerde kullanan, değişime ayak uyduran ve hayatı verimli şekilde yaşayan mutlu öğrenciler yetiştiriyoruz.